Όλες μας κάποια στιγμή έχουμε πέσει για ύπνο χωρίς να έχουμε βγάλει το μακιγιάζ είτε λόγω μιας κουραστικής μέρας είτε εξαιτίας κάποιας βραδινής μας εξόδου.

Μπορεί να πιστεύουμε ότι επειδή έγινε μόνο μία φορά δεν πάθαμε και τίποτα, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Ακόμη κι αν δεν γίνεται συχνά, αυτή η μοναδική φορά μπορεί να βλάψει σοβαρά την επιδερμίδα μας.

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν κοιμόμαστε με το μακιγιάζ

Σύμφωνα με δερματολόγους, όσο περισσότερο κοιμόμαστε με το μακιγιάζ, τόσο περισσότερο καταστρέφουμε την επιδερμίδα μας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η επιδερμίδα μας, όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, προσπαθεί να ανανεωθεί. Φορώντας το μακιγιάζ μας όλη νύχτα εμποδίζουμε την διαδικασία ανανέωσης της. Ποια προϊόντα, λοιπόν, είναι αυτά που μας βλάπτουν αν μείνουν στο πρόσωπο μας όλη τη νύχτα;

Make up

make-up

Το make up είναι αρκετά παχύρρευστο και απορροφά τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε. Καθώς οι ώρες περνάνε εκτίθεται σε ρυπαντικές ουσίες και βακτήρια από τον εξωτερικό χώρο με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ανανέωση της επιδερμίδας μας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων και ακμής.

Primer

vasi-gia-make-up

Το primer, αναλόγως με το πως το χρησιμοποιούμε, έχει τη δυνατότητα να βλάψει ή να ωφελήσει την επιδερμίδα μας. Αν το φοράμε όλη μέρα, βλάπτει την επιδερμίδα μας σε μεγάλο βαθμό καθώς όλες οι ρυπαντικές ουσίες παραμένουν στο πρόσωπο μας. Αν, όμως, το φοράμε για ενυδάτωση και μετά από καθαρισμό προσώπου, τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κραγιόν

lip-balm

Αν κοιμηθούμε με το κραγιόν μας, την επόμενη μέρα τα χείλη μας θα είναι σκασμένα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε το κραγιόν μας με ένα μαντηλάκι καθαρισμού κι έπειτα να χρησιμοποιήσουμε λιποζάν για να ενυδατώσουμε τα χείλη μας.

Μάσκαρα

μαύρη μάσκαρα ματιών

Σε πολλές γυναίκες αρέσει η ιδέα του να ξυπνάνε το πρωί και να έχουν ένα έντονο βλέμμα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η μάσκαρα εμποδίζει τους θύλακες των βλεφαρίδων και μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις ή ακόμη και πρήξιμο των ματιών. Κι αν αυτό δε σας φτάνει, σκεφτείτε ότι μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες μας εύθραυστες με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα.

Αν παρόλα αυτά τύχει να γυρίσετε στο σπίτι σας αργά το βράδυ και δεν έχετε διάθεση να ξεβαφτείτε, κάντε κάτι απλό: Βάλτε τα μαντηλάκια καθαρισμού επάνω στο κομοδίνο σας έτσι ώστε με το που θα ξαπλώσετε να θυμηθείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας χρησιμοποιώντας αυτά τα μαντηλάκια που βρίσκονται δίπλα σας!

ΠΗΓΗ: EDIVA

Καθαρισμός προσώπου

GLYCOLIC CLEANSING FIX 150ml

10.00 (με Φ.Π.Α)