Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη από πινελα του μακιγιάζ, τα οποία εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ίδια για όλο το πρόσωπο.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, λόγω του ότι δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι χρήσεις για τον κάθε τύπο.

Για παράδειγμα το πιο συνηθισμένο είναι ότι με το πινέλο του ρουζ, εφαρμόζουν και το foundation. Για να αποφύγεις λοιπόν τέτοιου είδους λάθη δες τις κατηγορίες που ακολουθούν!

Για το Foundation

pinelo-foundation

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των συγκεκριμένων πινέλων είναι η μακριά λαβή που έχουν και το επίπεδο σχήμα από τις τρίχες τους. Ο λόγος που είναι επίπεδο το μπροστινό μέρος είναι για να μπορείς να ανακατέψεις και φυσικά να απλώσεις εύκολα το προϊόν που θέλεις να εφαρμόσεις στο πρόσωπο σου.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να απαλλαγείς εύκολα από τις ραβδώσεις που δημιουργούνται κυρίως στα υγρά προϊόντα του makeup, πράγμα που δεν συμβαίνει αν χρησιμοποιήσεις έναν οποιοδήποτε άλλο τύπο πινέλου.

Για το ρουζ, το bronzer και την πούδρα

pinela-tou-rouz

Τα συγκεκριμένα πινελα χρησιμοποιούνται για να εφαρμόζονται τα προϊόντα μας ομοιόμορφα. Είναι συνήθως μεγάλα, γεμάτα όγκο και το χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι εξαιρετικά μαλακά.

Τα μεγάλα πινελα λοιπόν χρησιμοποιούνται κυρίως για τα ξηρά προϊόντα προσώπου, όπως είναι το bronzer, το ρουζ, ή ακόμη και η πούδρα.

Το μεγάλο τους μέγεθος όπως καταλαβαίνεις βοηθάει στο να καλύψεις μια μεγαλύτερη επιφάνεια, όπως είναι τα μάγουλα, πράγμα που με τα μικρότερα θα το κάνεις με μεγάλη δυσκολία και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ομοιόμορφο.

Για τις σκιές ματιών

πινελα για σκιες ματιων

Αυτά είναι και τα πιο κοινά πινελα που χρησιμοποιούμε όλες και υπάρχουν στο νεσεσέρ της κάθε γυναίκας. Και εδώ υπάρχουν διάφορα μεγέθη τα οποία είναι ιδανικά για διαφορετικές περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, το μικρότερο σε μέγεθος είναι ιδανικό για την εφαρμογή της σκιάς στην βάση των βλεφαρίδων μας, ενώ η μεγάλη βούρτσα από την άλλη πλευρά είναι ιδανική για να καλύψεις ολόκληρο το κινητό βλέφαρο.

Και το σχήμα τους όμως διαφέρει, μιας και υπάρχουν μεγάλα και μυτερά πινελα που είναι ιδανικά για να απλώνεις το μολύβι στην πτυχή του βλεφάρου, όπως όταν θέλεις να έχεις smokey eyes.

Για το Eyeliner και τον καθαρισμό της σκιάς

πινελο για eyeliner

Τα πινελα που σχηματίζουν γωνία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, αν έχει μικρή γωνία το βουρτσάκι είναι ιδανικό για την εφαρμογή του τζελ ή του υγρού eyeliner. Είναι επίσης ιδανικό για να απλώνεις το eyeliner που είναι σε μορφή μολυβιού.

Ενώ τα μεγαλύτερα και ανοιχτά πινελα τα οποία έχουν λεπτή τρίχα και είναι επίπεδα, είναι ιδανικά στο να απομακρύνουν την περιττή σκιά που έχει πέσει στο πρόσωπο μας.

ΠΗΓΗ : EDIVA

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ MAGICSPA